Hem från skolan

Lite såhär ser de ut när jag går hem från skolan. Tar cirka 40 minuter och har gått hela veckan nu fram och tillbaka. Kul och roligt, man ser så mycket och lär sig gatorna bättre. Dock tar de ett tag, för alla gator ser väldigt lika ut in mot staden. Fint ju!


Saturday

Så i lördags mötte jag upp en vän här i Barcelona som jag inte träffat på sju-åtta år(?) Malin heter hon och är från Södertälje, vi möttes alltså på sports camp när vi var mindre. Ett läger jag åkte på ett par år i Norrköping, bland annat gymnastik där jag träffade några tjejer från Södertälje ett år. Sen såg jag nu på Facebook att hon också skulle hit! Så i lördags träffade jag henne, hennes pojkvän och syster. Vi åt tapas, pratade massor och gick sen ut på opium. Hade så kul! Igår var jag lite tröttare dock, två dagar med utgång så låg hemma. Men de var det värt!


Min födelsedag

Lite av min födelsedag i veckan! Fick packet med godis från mamma och hängde efter skolan med två fina tjejer vid stranden. Köpte allt jag var sugen på och firade! Tack alla finisar som hörde av sig på min dag och min vecka! Imorgon börjar en ny och idag har jag bara legat hemma och laddat batterierna efter helgens festligheter haha. Men de har varit roligt! På fredag kommer pappa och farmor på besöök, yeeeey!


My first client

Min första riktiga kund och inte ett dock huvud (förutom att jag fick tvätta några kunder förra fredagen när jag fick stanna kvar och jobba). Vi skulle träna på tvättning och föna. Jag fick i uppdrag att föna med rollers. Få lite volym och lockar. Trodde inte man kunde skapa sån volym man faktiskt kan genom att föna. Eller ja, jag trodde inte föning var så stort, man kan göra på så mycket olika sätt verkligen. Jag blev väl helt okej nöjd med min, la i lite extra lockar också efteråt. Sån skillnad att göra på riktigt hår istället för dockor. Det va kul!


Livet efter dig

Jag Louise Blomqvist läser alltså just nu en bok? Helt otroligt. Det blir lite ensamt ibland och just nu har jag inget wi-fi här i lägenheten heller, förhoppningsvis får jag det imorgon, så kan inte kolla något på datorn. Annars är de ganska tidsfördrivande. Har inte så jätte många än att höra av mig till så ja, har alltså suttit och läst. Och den är bra! Men igår var jag iallafall ute, en anledning till också varför jag idag legat hemma haha. Så trött! Träffade alltså upp två svenska tjejer från Facebook som tog med mig och Rome som var med också till en bar. Det var super trevligt och jag ska nog träffa den ena igen nu i veckan. Men först sov och skola imorgon!


Layers

Regnade nästan ingenting på hela dagen, men däremot inatt! Vaknade av att det lät som en lastbil körde egendom lägenheten men det var alltså spö regn utanför! Sen kom åskan också, blixtrade så hela lägenheten lyste upp. Tur jag inte är allt för rädd haha. Fick gå upp stänga fönster och dörrar sen försöka somna om. Idag är det lite molnigt också. Igår efter skolan fick jag förfrågan om jag ville va kvar och hjälpa till på salongen. Det sa såklart ja till! Så fick tvätta hår och föna på riktiga clients. Det var lite läskigt faktiskt. Vill bara bli expert nu och kunna allt! Men jag har några månader kvar på mig antar jag. Det var iaf jätte kul och jag fick efter några timmar gå hem med lite dricks. Kom hem åt och sov. Helt slut!


Regn

Vet ni vad? Det ska regna idag! Undra hur det kommer va, ska bli spännande ju haha. En vecka i skolan har gått och dagarna går så fort! Vi får se om jag hittar på något med tjejerna i skolan den här helgen, vi har pratat lite om det iaf. Nu ska jag snart ta mig upp för sängen och göra mig redo för school, vi börjar 9.45 så de är nice! Undra om man behöver regnjacka eller vad man har här? Bara paraply kanske?


Barcelona Hair Academy

Här är min skola och där jag kommer hänga under 1 års tid. Det är så fint och första dagen redan fick vi vår väska med alla redskap eller verktyg? Ja i alla fall saxar, kammar, borstar, klämmor ja ni fattar. Så kul! Vi fick också tvätta varandras hår, föna och platta det. Igår klippte vi för första gången på dockor vi får använda och idag har vi permanentat. Eller ja, rullat inför permanent. Dagarna går sjukt fort och min engelska kommer mer och mer. Var lite tyst första dagen haha, men det är skönt för jag kan blanda svenska och engelska då två av lärarna är svenska. Vi har också en i klassen som är från Norge så henne kan jag prata lite svenska med, dock får hon prata engelska för jag är så dålig på norska. Vi är förresten åtta i klassen och dom kommer bland annat från San Francisco, Karibien, Vietnam, USA igen och Spanien. Så häftigt och roligt att vi är helt blandade!
 
 

Hamnen

I torsdags när det var första dagen var jag ute och gick i närmare 3 timmar ner mot hamnen. Det var så fint! Huur många båtar som helst och ett köpcentrum med mysiga restauranger utanför. Hittade också tillbaka till mina palmer som jag och Emma gick vid när vi var här och hälsade på i våras. Så fint!


Underbara

Ja första dagen avklarad och det har inte varit lätt kan jag säga. Så tacksam för alla som peppar mig just nu, vad skulle jag göra utan er haha! Såå ensamt. Vill bara att de ska bli måndag så jag får börja skolan. Förhoppningsvis kanske jag får följa med Amanda som jag bor med iväg på lördag en sväng. En jätte söt tjej från Stockholm. Så de kändes i alla fall skönt när jag kom hit igår. Imorgon lär bli en till uttråkad dag själv, men jag ska stå ut! Bilden är på min gata jag bor på nu, Carrer Comte de Urgell. Jättefint!


RSS 2.0