Step & yoga

Tillbaka från träningen. Det var ett riktigt bra pass! Vikter och band använde vi mycket, runda små band som man sätter runt benen, sjuuukt jobbigt! Det är verkligen mycket rumpa som gäller här. Men jag tänkte visa er ungefär hur det såg ut på stepen jag var på. Hur fort det gick och utan någon introduktion om hur man skulle ta stegen skulle man bara kunna det? Jag frågade efteråt och som jag förstår det så går man några gånger bara tills man kan det. Men jag har inte testat igen. Något jag inte heller kommer gå på så ofta som jag och min rumskompis upptäckte idag är yoga. Hon började babbla en massa på spanska och så fortsatte det. Vi tänkte först att även om man inte förstår riktigt vad hon säger kan vi ju ligga och slappna av till musiken, men det gick ju inte med hennes babbel non-stop, så vi gick lite tidigare. Men man måste testa för att veta. 
 
 
Så det här är bara två random videos från youtube men tänk er ungefär stepen sådär om inte mer snurrar och sen bandet som jag menar vi tränar mycket med
 

31 januari

Sådär mysigt som på bilden nedan hade jag och Malin i helgen. Vi hade sleepover på lördagen hemma hos henne. Vi åt, pratade, drack vin, bubbel och kollade på båda Grease filmerna. På söndagen när vi vaknade var det strålande sol och vi kunde sitta i fönstret och sola (hon har ingen balkong). Efter regn kommer solsken som dom brukar säga. Någon sa till mig också att efter det har regnat mycket så brukar det bli upphåll några dagar. Jag hoppas fler än bara några dagar.
I helgen var jag på spinning för första gången, har inte tyckt det är världens roligaste men det var helt okej. Dom släckte ner och satte på disco lampor och sen var det bara att trampa. Svettades som en gris, men de är ju inget nytt. Nu ska jag springa iväg på något pass jag inte varit på, tonificat på spanska som betyder mage någonting kanske? Ja vi får se helt enkelt.
 

Fredagsmys

När man håller sig hela veckan från att äta något annat än matlådorna och frukost och sen längtar till helgen när man kan köpa godis. Jaa så är de inte riktigt här, de här är typ enda utbudet av godis i affärerna. Jämnför de med typ Ica nära bara. Att vi äter så mycket godis i Sverige är ju sjukt egentligen. För mig blev det istället lite chips och en dipp jag gjorde, funkade de med!


Hår

Har ju mitt instagram konto där jag lägger upp för det mesta vad jag gör i skolan, men de kanske blir mest på kunder osv. inte så mycket på små saker som vi håller på med kanske. Så här ser ni ex pin curls uppsättning och permanent rullning som jag gjort i veckan. Den första bilden är nog svårast, permanenta går ganska bra tycker jag. Sen är det ju såklart skillnad att göra på massa dockor än på riktiga hår. Men övning ger färdighet oavsett om de är på docka eller riktigt hår. Båda uppsättningarna ger lockar. Sen är det bilder på en färgning jag gjorde idag från lite rött till mer lila och sen en klippning och lite styling jag gjorde på en svenk tjej igår. Det är så mycket svenskar som kommer så ibland tror man ju knappt att man är i Barcelona, haha nej men det är sjukt mycket skandinavier här. En norsk lärare har vi nu också så norka vet ni, de kommer jag va grym på. Eller inte, nej men det är kul med alla olika språk som är runt en hela tiden. 

Nej nu måste jag äta något innan jag ska iväg på mördarpasset, animalfit/ cardio. Lets goo

 

Sista veckan

Hur skönt är det inte att januari ändå har gått ganska fort. Nu är de bara tråkiga februari kvar så ska nog livet här nere börja bli lite skönare snart. Sooool och värme menar jag då. Trodde kanske december skulle vara lite sämre än vad det var och att februari skulle bli finare men njea tror de är lite draget senare här. Men då får jag lite mer tid på mig att träna vilket är bra. Tränade igår och ska snart iväg på ett pass. Idag har jag varit lite trött så är inte så jätte taggad men det är bara att ta sig dit så är det alltid skönt efteråt. Idag har jag förresten också klippt mitt första skägg! Det gick väl helt okej tror jag, inga större konstigheter iaf. Förutom att jag höll på klippa honom i örat, men det håller vi hemligt här haha! 

Tänk att jag snart varit här i fem månader eller vad blir det? Ja, men de måste det bli. Sjuuukt. Om 5 månader framåt är det juuuuni. Det här kommer gå så sjukt fort. Eller ja, om man tänker så iaf, och det är possitivt tänkande. Det gillar vi.

 


Serier

Dom två senaste serierna jag har kollat på nu är OA och Yonger som båda var mycket bra. Ja nej jag gör inte så mycket annat än att kolla serier just nu, men det är skönt och jag lider inte av det faktiskt. Förutom när jag inte har något att kolla på, då är det lite jobbigt. Men det har jag haft nu sen kom jag hit. Tur man hann kolla på Skam också innan dom la ner den, mer än en gång hann jag till och med kolla. Haha ja jag är galen i serier just nu, mina favoriter kollar jag gärna på om och om igen. Men iaf, tips om dom här två!
 
 
 

Drinks, sushi & brunch

I fredags mötte jag upp Malin och hennes pojkvän Linus som är här och hälsar på från London. Dom träffades i Sverige för några år sedan och bodde sen tillsammans och pluggade i London men Malin bestämde sig i höstas för att plugga här istället. Dom är så söta! Träffas ofta genom att åka till varandra, han hit och hon till London. Hon ska plugga här i 3 år och jag tycker verkligen det är häftigt av dom. Så vi möttes upp och gick till min favorit resturang Robata där dom har sushi. Längtat så länge efter sushi och det var så underbart gott, som vanligt. Vi gick sen vidare och tog varsin drink innan vi åkte hemåt igen. Var hemma runt midnatt och tog en skön sovmorgon igår.

Gick med Amanda till ett brunchställe inte alls långt härifrån för att komma ut lite och sen gick vi påvägen tillbaka in för att handla lite mat i Mercadonan. Men, jag blir så less på mataffärena här. Finns inte alls mycket att handla som hemma i Sverige och man har ingen fantasi på matlagning här. Tror jag ätit för det mesta pasta, vilket är gott men ändå. Inte för att jag var någon mästerkock hemma i Sverige men så mycket lättare att handla mat iaf. Jaja, de är sånt man får leva med. 

Annars var vi alla bara hemma igår, vi lagade mat tillsammans vilket var mysigt sen gick och la mig skapligt. Man får försöka vila så mycket som går på helgerna då veckorna går i ett. Men när det blir lite ljusare och varmare sen kanske man blir piggare. Just nu är det ganska grått och lite regnigt här. 

I veckan har jag inte så mycket planerat än sålänge, men träning blir det och jag längtar redan till torsdagens pass igen. Klipp, klipp och mer klipp blir det i skolan. Och juste, 3 nya elever börjar imorgon som nybörjare. Alltså samma som jag börja i augusti men dom kommer att gå till december. Intressant och se hur de bliiir! 

 

The best

Igår bokade pappa och mamma flyg till mig! Soo happyy! Vad skulle jag göra utan dom. Jag har faktiskt ingen aning. Finns inga som stöttar mig så mycket som mina föräldrar. Dom är verkligen bäst! Inga av dom är direkt några fan av att flyga men ändå kommer dom och inte bara en gång, utan flera! Det betyder så mycket och skulle aldrig klara de utan dom. Love you


Barbering

Dagarna går så fort i skolan, vilket är något bra såklart. Vi har kunder varje dag förutom måndagar, varför skriver man så egentligen? "Alla dagar förutom måndagar", de är ju inte alla dagar. Men de är väl så man säger? Aja, ni fattar. Så är ju vi inte dom snabbaste än så en klippning kanske tar någon timma, två för att vi måste ha hjälp och inte kan göra allt själv än. Sen har vi lite teori och sen är dagen slut. 

Idag hade vi Kyle som är från USA (har jag för mig) och han visade en demo på en fade haircut och sen beard trim, nu blir det svengelska också. Jag har inte klippt några skägg än men innan nästa vecka måste jag ha klippt minst en iaf. Känns som att det är en mycket större grej här än i Sverige, vet inte? Det var roligt iaf!

Igår kom jag hem från skolan, hann lagom äta något sen gick jag till gymmet. Tänkte att jag skulle testa på step. Det har jag tyckt är sjukt roligt på friskis och jag har ju ändå lite koreografi med mig från gymnastiken. Men ack så lätt vi har haft de på friskis för de här var de sjukaste jag varit med om! Tror jag stod med hakan i backen mer än hälften av passet. Ledaren som jag pratat med innan vet att jag inte kan spanska men han sa hej när jag kom och sa sen inte så mycket mer, jag undra vad han tänkte egentligen... De gick i 120, runt och upp, ner och överallt! Dom var sjukt duktiga och jag antar att det inte var deras första gång haha. 

Efter passet kom en tjej fram till mig och frågade på engelska vart jag kom ifrån, hon förstod alltså att jag inte ens var spansk. Kanske man skulle kunna hänga med lite mer om man kunde språket, vad vet jag. Men hon var gullig iaf och sa att jag fick komma tillbaka så skulle de efter ett par gånger gå bättre. Jo visst! Tror inte jag kommer gå på det passet inom en snar framtid igen, men skam den som ger sig. Man är ju en tävlingsmänniska ändå, vi får se helt enkelt. 

Ja de är mycket roligt som händer hela tiden när allt är anorlunda och man inte kan språket, vill så gärna lära mig mer spanska. Men jag vet bara inte riktigt hur, när jag väl kommer hem från skolan vill jag bara kolla någon serie, men får vääl ta tag i det också. Idag ska jag nog bara vila lite och tvätta, ciao! 

 

Paul Mitchell

Så jag skrev alltså att jag trodde de skulle komma någon kille till oss idag och hålla kurs. Så mycket fel hade jag ju inte, bara de att Paul Mitchell är ett märke och ingen person. Men det var en kurs och det var både killar och tjejer som höll i den haha. Vi gjorde olika uppsättningar hela dagen och det var riktigt roligt eftersom att det är vad jag mest tycker om.

Vi skulle också få "lunch" vilket dom kalla för mackor. Mycket mättande, Spanien... Men det fanns frukt och annat så jag klagar inte. Var hemma fram mot sex- halv sju och gjorde äggmackor så jag hade lite mer i magen till träningen.

Har alltså skaffat träningskort nu och jag är så glaaad! Min rumskompis och jag har nu kort på samma gym men idag gick jag själv. Ett gym på fyra våningar. Två gym, två salar, ett spinningrum, ett yogarum, solaruim, bassäng där man får simma där dom också har bubbelpool, en takterass där dom också bygger en pool samt solstolar och största omklädningsrummet någonsin med bastu, jaa de tar aldrig slut. De är lite dyrare än Sverige men jag fick till ett ganska bra pris som blir värt med tanke på allt som ingår. Sjukt!

Nu har klockan runnit iväg igen och jag måste soova, allt blir så sent här oavsett vad man gör. Godnnatt!

 


Podd i lurarna

Idag vaknade jag ganska tidigt och bestämde mig för att ta en promenad. Har inte varit ute och gått så mycket i mitt nya område och det finns ju så mycket att se. De är bara att gå ut, börja gå och så helt plötsligt har man gått en timme utan att man ens tänkt på det. Alla korsningar ser i stort sett likadana ut så de känns kanske som man gått en fast man gått tio. Dock kan de ibland vara lite jobbigt om man ska någonstans, men när man är ute bara för att gå så är de inga problem. Men idag hade jag bestämt mig för att gå till triumfbågen som ni ser nedanför. Och dit hittade jag. Så fint! Och vädret, älskart. Hittade så jag kunde lyssna offline på Pernilla Wahlgren och Sofia Wikstams podd på spotify. Dom är så roliga. Vet inte hur jag riktigt började lyssna på dom men jag fastnade direkt. Sen har jag kollat på Walhgrens värld som gått på tv och verkligen fastnat. Bianca och Pernilla är så sköna. Har ni inte lyssnat på podden så måste ni.

Annars har jag inte gjort så mycket den här helgen, mest varit hemma och tagit det lugnt. Imorgon börjar jag 10.45 och vi har någon kille som kommer till vår skola och som vi ska ha hela dagen. Kommer sluta senare och ja jag får berätta mer senare. Men det blir nog roligt! 

Nu ska jag kolla något mer avsnitt på serie innan jag hoppar i sängs. Godnatt!

 

Lip sync battle

 
 
 
Så har ni hört talas om lip sync battle som visas, haha så kul! Tittaa

Borta bra men hemma bäst

Tillbaka i Barcelona och en vecka har snart gått. Alltid lite jobbigt att åka hemifrån men den här gången har det gått bättre än gångerna innan i alla fall. Nytt år och en vår och sommar att se fram emot. Just nu är det "vinter" här så träden är nakna och nätterna kalla. Men på dagarna skiner solen och himlen har den här veckan för det mesta varit blå. När jag kom till Sverige tror jag inte att jag såg solen dom första 5 dagarna, vilket kändes väldigt mörkt och deppigt. Då förstår man hur mycket solen gör och hur jag faktiskt inte alls har lidit av mörkret som jag annars gör på hösten/vintern i Sverige. Det gjorde dock inte så mycket för på söndagen blev jag sjuk och låg inne vilket som. Men sen har jag försökt ta vara på tiden och umgåtts med alla mina finisar. Det har varit så mysigt! Hade en supermysig jul och ett jätteroligt nyår. Juldagen med alla mina tjejer och massa mys hemma hos familjen Kihlströms. En trip till Örebro och en del bubbel och vin. Så mycket bättre kunde det inte bli! Efter julen kom det snö och det blev lite ljusare men också kallare, jag hann ta med barnen ut i snön en sväng (mest för att jag själv ville leka lite tror jag). Men det var kul! Få se lite snö innan jag åkte tillbaka till palmerna. Det bästa är ju också att jag slipper slasken som ändå är det värsta. Det som jag kommer sakna igen dock är att ha människorna man tycker om omkring sig och kan umgås med när som, och att ha familjen nära.
Men ja, nu är det skola igen som gäller och det känns helt okej. Just nu känns det som att jag kan ta en dag i taget och klara det här. Jag älskar ju ändå solen och jag kommer att bli frisör? Hur konstigt. Tror inte jag börjar fatta det förrän nu? Att jag faktiskt är här, i Barcelona och pluggar till frisör? Vet inte om jag skrivit det förut, allt från dom första 3 månaderna känns redan så långt borta och jag kommer definitivt inte ihåg vad jag jag skrivit om här på bloggen haha. Jag kanske skriver de igen om någon månad, för så konstigt är det att förstå. Under är några bilder hemifrån på hjärtan. 
 

RSS 2.0